Fekvőbeteg részlegek
Szülőszoba

A szülőszoba a harmadik emeleten középen található. Mindkét oldalról lifttel illetve lépcsőn is megközelíthető.  A központi folyosóról egy háromágyas „intenzív” , és egy szintén három ágyas „rutin” szülőszobát alakítottak ki, amelyekben az ágyakat függönyökkel tudunk elválasztani.

A folyosóról egy a császármetszések végzéséhez szükséges műtőt, bemosakodót, pakolót is kialakítottak.

Ugyanakkor a folyosóról nyílik az újszülött ellátásához szükséges neonatológiai részleg is.

A szülőszobán a vajúdók számára külön tudunk zuhanyzó helyiséget és WC-t is biztosítani. A vajúdási idő megkönnyítésére bordásfal és gumilabda áll a kismamák rendelkezésére.

A szülőszobán látogatás nincs. Az „együttszülés” céljából a kiválasztott hozzátartozó az érkezésétől zsilipruhában öltözve tartózkodhat folyamatosan a szülőszoba területén. Az „együttszülés” lehetőségével a szülőnők 60-70%-a él, elsősorban azok, akik részt vesznek a „szülésfelkészítő” tanfolyamainkon. A program keretében látogatást tesznek a szülőszobai egységben és megismerkednek a szülés körüli és alatti események egyes mozzanataival.

A szülési fájdalom csillapításra lehetőség van gyógyszeres-, és gerinc közeli (epidurális) érzéstelenítéssel, ez utóbbi előzetes megbeszélést igényel.

A szülőszobai egységhez szülésznői szoba és kiszolgáló egységek tartoznak még.