Szakrendeléseink

Osztályunk szülész-nőgyógyász szakorvosai a Gyula Dob útcán lévő Szakrendelőben 2 általános nőgyógyászati szakrendelést működtetnek.

I. sz. Nőgyógyászati szakrendelés helye: 4. emelet 414. ajtó. Telefonszám: +36-66-526-526 /2349 mellék a várakozás és kellemetlenségek elkerülése végett előzetes telefonos bejelentkezés ezen telefonszámon kötelező (reggeli órákban vagy délután 13 és 15 óra között).

Speciális nem általános rendelések

Hétfőnként Genetikai Szakrendelés (Dr. Rákos Márta Főorvos) 
Csütörtökönként Terhesgondozás-terhestáppénz (Dr.Tóth József Főorvos). A kismamák NST/CTG vizsgálata nem itt, hanem a Diagnosztikai Tömb Alagsorában igényesen kialakított NST laborban történik.
Hétfő 14-15 óra között gyermeknőgyógyászati szakrendelés  „Tini ambulancia” (Dr.Párducz László Osztályvezető Főorvos) Nőgyógyászati osztály II. emeleti kezelő.

 

II. sz. Nőgyógyászati szakrendelés helye: 4. emelet 423. ajtó. Telefonszám: +36-66-526-526 /2228 mellék a várakozás és kellemetlenségek elkerülése végett előzetes telefonos bejelentkezés ezen telefonszámon kötelező (reggeli órákban vagy délután 13 és 14 óra között).

Keddenként „Menopausa-Osteoporosis” rendelés (Dr. Pomucz János Főorvos)
Szerdánként „Meddőségi” rendelés (Dr. Paulik Tibor Főorvos)

Ultrahang szakrendelés

Osztályunk ultrahang laboratóriuma a Kórház Diagnosztikai Tömb alagsorában kapott helyett.
Telefonszám: +36-66-526-526 /2580 mellék a várakozás és kellemetlenségek elkerülése végett előzetes telefonos bejelentkezés ezen telefonszámon kötelező (reggeli órákban vagy délután 13 és 15 óra között).

 

Menopauza és Osteoporosis szakrendelés

Tizenhat évvel ezelőtt, az országos hálózat kiépülésével egy időben Kórházunkban nyílt meg a megye első menopauza – osteoporosis ambulanciája egész Békés Megyére kiterjedő szakellátásunk keretében a változókori illetve postmenopauzában lévő nők klimaxos panaszait, a hőhullámokat, szexuális panaszokat, vizelettartási nehézségeiket kezeljük különböző típusú hormonális terápiákkal és egyéb alternatív gyógymódokkal. Beletartozik a rutin nőgyógyászati és laborvizsgálat, onkológiai szűrés, emlőrák-szűrés, csontsűrűség vizsgálat.
Csontritkulásos és csökkent csontsűrűségű betegeinket életmódi és étrendi tanácsokkal látjuk el, gyógytornára reumatológiai kezelésekre irányítjuk és megfelelő terápiát állítunk be számukra.
A rendelést végzi Dr. Pomucz János Főorvos minden kedden a II. sz. Nőgyógyászati Szakrendelésen, rendelési idő: 8 órától 13 óráig.

Röviden az Ultrahangos rendelésünkről

A korszerű diagnosztikához elengedhetetlen az ultrahangos vizsgálat. Osztályunk évtizedek óta rendelkezik saját ultrahang készülékkel. Jelenleg két ultrahang készülékünk van. Az I. szülészet-nőgyógyászati szakrendelésünkön egy régebbi típusú ultrahang készülék segíti a napi munkánkat. Az osztályos ultrahang laborban lévő készülék alkalmas a szülészet-nőgyógyászat egészét átfogó vizsgálatokra, a legmodernebb célkitűzéseknek és követelményeknek is megfelel. Jelenleg Sonoace SX 8 készüléket használunk mely teljesen digitális és 4D készülékké fejleszthető. Osztályunkon jelenleg egy Magyar Szülészeti-nőgyógyászati Ultrahang Társaság “C” vizsgás, 5 “B” és 2 ”A” vizsgás szakorvos végez vizsgálatokat.
Az osztályos betegforgalom és az ambulanter forgalom zavartalansága miatt előzetes telefonos illetve szakrendeléseinkről elektronikus bejelentkezés szükséges. A vizsgálatokról fotódokumentáció kérhető 1000 forintos alapítványi támogatás ellenében, mely segítségével Osztályunk alapítványát támogatja.